Sandefjord Pistolklubb

Du er her:

Sandefjord Pistolklubbs historie

Sandefjord Pistolklubb startet så tidlig som i 1945, og det var tidligere Mil-org-offiserer som dannet klubben. Dette var mennesker som hadde våpen etter krigen.

Klubben ble så stiftet i 1946 av blant annet John Jensen Den første banen som klubben hadde var på Gråten (Ringkollen), men etter mye klager fra naboer på støy ble SPK flyttet rundt forskjellige steder i Sandefjord. I flere år flyttet klubben rundt inntill vi fikk en bane på Galsrud (Hem).

Her var vi i mange år før vi igjen ble flyttet til Hotvedt som i dag er i nærheten av bensinstasjonen ved Fokserød E18. Som dere skjønner varte det heller ikke så lenge pga. ny E18 skulle bygges.

Klubben var da igjen på utkikk etter et nytt tilholdssted. Vi var så heldige og finne en kjempebra plass ikke så langt ifra Goksjø i Bjørndalen hvor vi er den dag i dag.

Selv om vi er en liten klubb på ca 200 medlemmer så har vi klart å bygge opp en kjempefin bane med et lite klubbhus, overbygget skivestativ, standplass med kulefangere av stål og en interresant feltløype rundt utebanen.

I tillegg til utebanen vi har, er vi heldige og får disponere et gammelt tilfluktsrom i Gokstadveien. Her har vi holdt til siden 1965 hvor vi har kunnet skyte inne på vinteren . Denne hulen hadde en veldig enkel standard, men klubben har nå pusset opp, og laget bl.a. klubbhus og ventilasjon.

Sist oppdatert: 06.09.2010 23:22

Verktøylinje

Treningstider

Vinterhalvåret:
Tirsdager og torsdager fra 18:00-20:00 i "Hula"

Sommerhalvåret:
Tirsdager, torsdager og lørdager fra 10:00-20:00 (10:00-15:00) i Bjørndalen

Gjeldene restriksjoner

  • Ingen grovskyting i Hula, kun .22LR

Sandefjord Pistolklubb, Boks 48, 3246 Sandefjord - Kontakt oss